Hollywood historie og sladder

14 feb

Nå som Serial er over er det bare å utforske andre deler av podcast-universet. En ny favoritt er You must remember this.

youmustremember

Karina Longworth er filmjournalist og interessert i det klassiske Hollywood. Fascinasjon deler hun med oss i podcasts hvor hun forteller historier fra amerikansk filmindustri i forrige århundre. Hver episode blir fortalt med forsiktig bruk av dramatisering og musikk.

Fokuset ligger på klassiske amerikanske svart/hvitt-filmer, men hun har beveget seg opp til 90-tallet med et program om Isabella Rossilini.

For filminteresserte er det mye fin historie her, men det meste har også et preg av elegant sladder. Longworth virker vel så interessert i fasade og privatlivet som filmer. Svært ofte klarer hun å vise hvordan det henger sammen.

marlenedietrich

I siste episode fortalte hun om Marlene Dietrich, et navn jeg har hørt mange ganger, men egentlig ikke visste så mye om. Dette hadde blitt litt av en film! Under andre verdenskrig foreslo den tyskfødte stjernen svært ambisiøse planer om hjelpe til i kampen mot nazistene, inkludert et spinnvilt komplott for å drepe Hitler.

Eneste skår i gleden er hvor vanskelig det er å få tak i klassiske filmer fra forrige århundre. Skal jeg klage på strømmetjenestene vi har i dag må det være mangelen på gamle filmer.

Podcasten ‘You must remember this’ er elegant, underholdende og lærerrik historiefortelling å ha på øret om morgenen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: