Skurker på selvmordsoppdrag og Batman får en sønn

11 feb

Tegneserieforlaget DC har de siste årene gitt ut tegnefilmer bygget på noen av sine beste superhelt-historier. Barn er ikke målgruppen. De fleste har voksen aldersgrense og forteller mer avanserte historier

batmanassaultonarkham

Batman: Assault on Arkham

Ikke stol på tittelen, Batman har en birolle. Navnet brukes for å lokke til seg seere. Til tross for dette luretrikset, vil de færreste bli skuffet.

Hovedpersonene er gruppen Suicide Squad. De er en gjeng forbrytere som tvinges til å utføre oppdrag for en hemmelig amerikansk organisasjon. Nekter de, eksploderer en implantert bombe. Samarbeidet er høyst motvillig og alle prøver å komme ut av situasjonen.

Denne gangen må de bryte seg inn i Arkham, det kombinerte fengselet og galehuset, hvor motstanderne til Batman sitter innesperret. The Riddler sitter på en hemmelighet som kan bidra til å stoppe en atombombe fra å sprenge. Dermed kommer superforbryterne i konflikt med både Batman og Jokeren.

Manuset holder en tøff tone. Medlemmene i Suicide Squad er brutale. Kommentarene underveis har mye mørk humor som fungerer bra. Det hele er som en heist-film hvor alle prøver å sette kniven i ryggen på sidemannen.

Etter neste Superman/Batman-film, planlegger Warner å lage en storfilm med denne gruppen. Jokeren har aldri vært medlem. Fan-teoriene er at historien vil være noe i nærheten av denne tegnefilmen: Jokeren kommer ikke til å være medlem i gruppen, men vil være motstanderen til gruppen.

Assault on Arkham lover godt. Fjerner man noe klønete dubbing og rett over middels animasjon, er dette en underholdende superheltfilm.

Son_of_Batman_cover

Son of Batman

De siste 10 årene har det kommet få nye karakterer som kan måle seg med de klassiske, til tross for en forøvrig positiv utvikling i hva som gis ut av tegneserier. Min største favoritt er Damian Wayne, sønnen til Bruce Wayne og Talia.

Han er en skikkelig drittunge, men svært dyktig som Robin. Oppdragelsen moren har stått for, gjør det lett å forstå at han er arrogant. Desto mer rørende er det når han virkelig ønsker å imponere faren sin.

Denne tegnefilmen som gjenforteller noe som ligner på historien der Grant Morrison introduserte karakteren. Den er underholdende og godt fortalt. Jeg kan aldri tenke meg at vi får se Batman få en 10 år gammel Robin på kinolerretet, så dette er en fin måte å bli kjent med den nye Robin på.

flashpoint

The Flashpoint Paradox og Justice League: Doom

Jeg har også sett disse to filmene, men de er mer likegyldig.

Selv jeg som kjenner superhelt-universet til DC godt, synes det blir forvirrende med alternative versjoner av helter og skurker i Flashpoint.

justiceleaguedoom

Justice League: Doom har en interessant idé om at Batmans kunnskap blir brukt mot de andre medlemmene i gruppen, men pregløs action tar overhånd.

Genrelt er denne serien med filmer inne i et godt sport, så jeg holder et øye med om flere dukker opp på Netfix.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: