Ungdomsfilm for voksne er ikke flaut

4 feb

En av mine favorittfilmer fra 2013 gikk ikke på kino. The spectacular now var en film som fikk overraskende gode anmeldelser av de kritikerne jeg stoler mest på. Når jeg lette etter norsk premieredato, var det ingenting å finne. Til slutt var iTunes løsningen og nå er den tilgjengelig på Netflix.

The_Spectacular_Now

Det skapte stort oppstyr i sommer når Ruth Graham insisterte på at voksne som leser ungdomsbøker burde være flaue. Jeg er ikke det minste flau over å like The spectacular now. Det er en godt fortalt historie om overgangen fra ungdom til voksenliv.

Sutter er en populær party-løve som ser ut til å nå toppen av sitt liv på videregående. Aimee er en nerd med livet foran seg, så fremt hun klarer å frigjøre seg fra familien og begynner å studere. Mot alle odds blir de kjent og forstår voksenverden bedre gjennom forholdet.

Vi kjenner igjen high school fra andre amerikanske ungdomsfilmer, men her er det lite billig humor eller genre-klisjéer. The spectacular now er et sårt drama om å vokse opp.

Regien holder hele tiden fokus på historiene og karakterene. Dette er en film hvor talentene til de unge skuespillerne blir skjøvet frem.

Paret i sentrum av det hele blir godt portrettert av Miles Teller og Shailene Woodley. Allerede i ung alder har de funnet en bra balanse mellom å spille hovedroller i seriøse filmer og tjene penger i popcorn-serier. Alt tegner til at de har lange og spennende karrierer foran seg.

Jeg så filmen med et tenåringsalibi. Men voksne trenger ingen unnskyldning for å se The spectacular now. Det er ingenting som heter guilty pleasure.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: