Mer digital leke enn spill

2 feb

Hvor enkel kan mekanikken være i et spill og likevel være et spill?

TapTitan

Ta Tap Titans. Midt på skjermen er det et monster. Det eneste du kan gjøre for å ta knekken på det er å trykke på skjermen.

Det er alt. Likevel har jeg spilt det jevnlig i flere uker nå.

Det hjelper at grafikken er er oppfinnsom og stilfull i Genndy Tartakovsky-stil. Og poengsummene er helt absurde. Ganske fort blir milliarder bare småtteri.

Et par elementer gjør at jeg kan ta kontroll over hva som skjer, men selv de er ganske små og subtile. Penger fra kampene kan brukes til å kjøpe små krigere som hjelper til. De kan oppgraderes med forskjellige egenskaper. For karakteren du styrer kan du kjøpe krefter som aktiviseres på strategiske øyeblikk. Og du kan kjøpe Artifacts som gir vitamininnsprøytinger til kampene. Så du har noen valg.

Men til syvende sist er det bare en bevegelse du kan gjøre. Tromme fingeren på skjermen.

DeepLoot1

Deep Loot er en annen app jeg liker å slappe av med som er så enkelt at det knapt kan kalles et spill.

En liten kar blir kastet utenfor båtripa. Under overflaten er det fisk som skader deg, fjell du må bore deg gjennom, skatter å samle og ruiner å utforske.

Luften du tar med deg begrenser hvor lenge du kan svømme rundt. Sjødyr og landskapet hindrer deg i å få med deg ubegrenset med skatter.

Etterhvert som du tjener penger på hvert dykk, kan du bruke det til bedre utstyr og forskjellige hjelpemidler. Men her er det ingen hast. Ta deg den tiden du trenger. Å gå tom for luft har ingen negative virkninger, det er bare å slippe seg ut på dypt vann en runde til.

DeepLoot2

Alt du finner på bunnen gir enten penger eller går inn på et lager. Der samler du til fulle sett med skatter, sjøstjerner i alle farger eller skattekart. Når et sett er fullt, kan du selge det.

Begge disse spillene virker neste beroligende. Det er mer som en elektronisk leke, enn et spill hvor det er viktig å vinne. Jeg tror det er min form for meditasjon.

Begge spillene finnes til iOS og Android.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: