Mens vi venter på mer ‘House of cards’

23 mar

Hva i all verden skal de som er interessert i amerikansk TV-drama om politikk finne på nå som House of cards er over? Kunne ikke Netflix hjulpet oss med en litt mykere krasj ved å legge ut en episode hver uke? Variety skriver om de 6 sorgstadiene for oss som savner Frank Underwood, men jeg har en kur som i hvert fall hjelper noe for en kort periode.

boss

For halvannet år siden startet serien Boss om en ordfører som dominerer Chicago. Byen er kjent for sin brutale lokalpolitikk. Serien gjør ikke noe for å dempe det inntrykket. På toppen av samfunnshierarket sitter Tom Kane og manipulerer alle, inkludert sin sårbare datter, for å nå sine politiske mål.

Første episode begynner med at ordføreren får beskjed om at han har en nervesykdom som vil gi stadig sterkere skjelvinger og hallusinasjoner. Så nå får han det travelt med å sikre sitt ettermæle, samtidig som sykdommen må skjules for en hver pris.

Metodene er minst like brutale som i historien fra Washington. Tom Kane vil rette opp tidligere feil. Det er noen øyeblikk av selvmedlidenhet, men denne gamle politiske hunden har ikke tenkt å lære noen nye triks. Trenger et menneske å ofres for å nå et mål, er det greit.

Noen ganger kan det bli litt for voldsomt. Når folk allerede i de første episodene får ører kuttet av, mister serien noe troverdighet.

Gode karakterer og opptak fra Chicago får historien ned på jorden igjen. Kelsey Grammer fra Cheers og Kramer har nok sett dette som en mulighet til å etablere seg som dramatisk skuespiller og klarer det godt. Vurderingen av troverdigheten bygger kun på en uke i Chicago i 2007. Jeg må innrømme ekstra sympati når de kjente landemerkene dukker opp på skjermen.

houseofcards

Et element ‘Boss’ mangler er ironien og flørtingen med seerne som kommentarene rettet til publikum representerer i ‘House of Card’. Det gjør Netflix-serien langt bedre. Den bruker også tiden bedre ved å senke tempo og la historien puste. Hvileskjæret når Frank Underwood besøker universitetet sitt er for meg et godt dramturgisk grep.

Jeg gikk lei av ‘Boss’ midt i andre sesong og nå er den lagt ned. Hvor går du fra en dødssyk hovedperson,et crescendo av politiske intriger og noen mord? Men første sesong, som ligger på Netflix nå, er vel verdt å få med seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: