Svelg en ebok-kamel på timen

22 mar

En novelle er så behagelig lesestoff i en travel hverdag. På en kveld er det mulig å få en fullverdig leseopplevelse. Så langt er det korte genre-tekster det har vært enklest å få tak i på nett, men nå begynner også mer litterære tekster å bli lett tilgjengelig.

Tidligere i måneden lanserte Amazon Publishing to serier som skal utvide forlagsvirksomheten til litterære tekster, ‘Little A’ og ‘Day One’. Nå er ikke dette helt nytt. I tillegg til genre-utgivelsene, startet Amazon med å ta utenlandsk litteratur ingen andre forlag ønsket å satse på under sine vinger. De har hatt adskillig suksess med de tyske bøkene om bøddelen Jakob Kuisl. Min omtale var litt lunken, men serien er vel verdt en titt.

whenacamelbraks

‘Day One’ lanserte med novellen When a Camel Breaks Your Heart av Kodi Scheer. Utgangspunktet kan minne om ‘Metamorfosen’ av Franz Kafka. Begge har en surrealistisk tone. Der klassikeren domineres av ekstensiell frykt og mørk humor, er den elektroniske teksten preget av en mer moderne fremmedgjøring, underfundig komedie og melankoli.

Forvandlingen til en kamel skjer når kløften mellom fortelleren og hennes muslimske kjæreste blir for stor. De flyter uungåelig fra hverandre, helt til han har forvandlet seg til en kamel mens han ser på rapporter fra kriger i Midt-Østen.

Novellen er morsom og velskrevet.

Som andre Kindle Singles er prisen et par tiere. Det er mye lovlig gratis lesestoff der ute hvis du finner det, men jeg er positivt innstilt til å betale mindre enn en cappucino koster for vel-redigert innhold det er lett å komme gjennom på timen. For dette innholdet er langt fra kaotisk presentert. Utfra det du kan se i Amazons nettbutikk og det jeg har hørt om arbeidet med utgivelsene, preges Kindle Singles av en fast redaktørhånd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: