Nazister fra verdensrommet

28 des

På nyåret 2006 skrev jeg begeistret om filmer som er laget for en slikk og ingenting. En av filmene som ble nevnt var Star Wreck, en finsk parodi på Star Trek og Babylon 5. Siden denne internett-suksessen har gjengen bak samlet inn penger til en mer profesjonell film. I vår kom den på kino og går nå sin seiersgang på Netflix.

iron-sky

Iron sky handler om en gjeng landflyktige nazister som har ventet på å få sin revansj mot amerikanerne. De har ruget på flygende tallerkener og annen utdatert fremtidsteknologi siden andre verdenskrig. Når de oppdager en mobiltelefon på en astronaut, har de nødvendig datakraft til å sette i gang en invasjon.

Det har nok gått saktere å få investeringer til ’Iron sky’ enn beregnet, men det overrasker heller ikke at de har fått skrapt sammen nok penger til å levere en film med spesialeffekter fullt på høyde med Hollywood popcorn-filmer. ’Nazister på månen’ er et konsept som høres gøy ut.

Den politiske satiren treffer også overraskende bra. Foruten det selvbevisst absurde konseptet, treffer mye av humoren. Jeg hadde mer enn nok latterbrøl til å gjøre meg fornøyd. Den indre logikken svikter noe når nazistene infiltrerer jorden og plottet med en albinisert afro-amerikaner blir pinlig, men ellers er dette en fin komedie.

Jeg er skuffet over at action-scenene ikke treffer like bra. Regissørene viste talent ved kjøkkenbenken og på nullbudsjett. Jeg skulle ønske de hadde utviklet seg like bra på det området som i pengeinnsamlingen, spesialeffektene og komedien.

Som det er nå er dette først og fremst en film som lykkes med det komedien og det campy, men det er imponerende nok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: