Ukens tegneserie: Jokerens øyne, skip og buddy

19 des

Mine favoritter blant tegneseriene som kom ut forrige uke

batman

Batman 15

Sitat: Look into his eyes and tell yourself he’s just a man.

Jokerns angrep på alt Batman har kjært fortsetter. Etter å ha avsluttet et ublidt møte over Gothams vannforsyning, går mesteparten av kapittelet med til en vel så bitter konfrontasjon med alle hjelperne. Robin, Nightwing og Batgirl oppdager nemlig at Bruce Wayne har holdt tilbake viktig informasjon.

Akkurat som forrige måned er jeg oppriktig bekymret for helten vår. Det virker som om han undervurderer skurken og ikke forstår bekymringene til vennene. Eller er han bare den eneste rasjonelle i en malstrøm av galskap?

Innledningen og avslutningen er Batmans filosofering over hva han ser i øynene til Jokeren. Her får virkelig Scott Snyder svingt pennen. Og sluttpoenget, samtidig opplagt og overraskende, sitter som et skudd.

Tegneren Greg Capullo klarer kampscener like bra som de mer muntlige konfrontasjonene. Dette tegner til å bli en klassiker.

massive

Massive 7

Sitat: We’re all just global citizens post-crash, Moksha

Forrige uke kom det ut tegneserier fra to av favorittforfatterne min. Skal jeg klemme en tredjemann inn på den listen, må det bli Brian Wood. Han er langt mer stillfaren enn Grant Morrison og Jonathan Hickman, men er en god verdensbygger og forteller.

Massive foregår noen år inn i fremtiden etter at alle miljøkatastrofene har inntruffet. Vi følger et mannskap på en båt som før katastrofen ironisk nok kjempet for en bedre verden og større forståelse for at vi var i ferd med å ødelegge kloden. Hva gjør de nå når de fikk rett? Gjør så godt de kan for å overleve.

Så langt har historien godt i et så lavt toneleie at den har vært vanskelig å anbefale på bekostning av det som har endt opp på bloggen. Den egner seg nok best for lesing i bokform. Nå synes jeg imidlertid at både tekst og bilde begynner å finne formen.

I denne episoden finner hovedpersonene en gruppe mennesker som prøver å bygge opp et samfunn på en gruppe gamle boreplattformer. De virker fredelige, men mot slutten av kapittelet begynner det å se ut som om de har en skjult agenda i møte med heltene våre.

archerarmstrong

Archer & Armstrong 5

Sitat: Gotta stop… Catch my breath… You’d think… Bein’ immortal… Would help with that… But… It don’t… Whew!

Valiant var et selskap som gjorde det stort på 90-tallet, men gikk under sammen med de store nedgangstidene på slutten av tiåret. De har en stor samling med populære karakterer som har blitt vekket til live denne sommeren.

Alle seriene er underholdende historier godt over snittet. Solide forfattere og tegnere er rekruttert til å skape et univers med skurker og helter, men uten de fargerike kostymene.

Archer & Armstrong er et team bestående av en flere tusen år gammel halvgud og den unge jyplingen som hele livet har trent for å drepe han. Etter gode, gamle buddy komedie konvensjoner blir de følgesvenner som kjemper mot folk som er ute etter dem fra alle kanter.

Dette er kanskje ikke det spenstigste kapittelet, men denne serien er jevnt underholdende. Her er det ikke mye snakking, mer slåsskamper og morsomme kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: