Ukens tegneserier: Unge x-men, vitenskapsstjerner og pulp

5 des

Mine favoritter blant tegneseriene som kom ut forrige onsdag

masks

Masks 1

Sitat: The law is made by men, and like them it can be corrupted. Justice is absolute and eternal.

Det er to faktorer som gjorde at jeg prøvde første nummer av Masks:

Den første er at jeg liker idéen om de klassiske pulp-heltene fra 40-tallet utrolig godt. Jeg har lest for lite av det til å uttale meg med stor tyngde, men det er noe tiltalende med disse proto-superheltene som oppsto før krefter og drakter ble for fantastiske.

I denne tegneserien får du en fin pakke med alle de største navnene (med unntak av Doc Savage): Green Hornet med Kato, Shadow og Spider. Til og med Zorro titter innom. Chris Robertson spinner en fin historie om hva de må gjøre for å stoppe at New York utvikler seg til en fascist-stat.

Den andre er de malte tegningene til Alex Ross som spiller hovedrollen. Han startet trenden for 15 år siden, men ingen har senere gjort det like bra. Den realistiske, idealiserte stilen står bra til helter og skurker på 40-tallet.

allnewxmen

All-new X-men 2

Sitat: But on the bright side, TV sets are much nicer in the future. Not as nice as I thought they’d be, but still.

Joss Whedon fikk mye av æren for vekten på gode dialoger i den nye Avengers-filmen. Jeg er fyrens største fan, men Brian Bendis skal ha vel så mye av æren for tonen. Den ble satt i seriene som løftet Avengers fra B til A-status. Nå har han fått mye av ansvaret for X-men.

Cyclops har de siste årene tatt en rolle som er nærme Magneto. Beast er så fortvilet over utviklingen, at han desperat henter X-men fra 25 år tilbake i tid for å ta en alvorsprat med mutanter som har mistet den moralske retningen.

Ikke vet jeg om dette er bærekraftig som en lengre historie og Bendis bruker ofte lang tid på å få alt på plass. Dialogene er som alltid morsomme og jeg ble underholdt, så den får plass på ukens liste.

nowheremen

Nowhere Men 1

Sitat: -We’re just scientists… – Right, and The Beateles were just a good cover band.

Forlaget Image fortsetter å lansere lovende serier. Her følger vi fire vitenskapsmenn med noe tilnærmet rockestatus. Første scene viser dem for en god del år siden. Deretter hopper vi frem i tid, når arbeidet deres resulterer i monstre og mystiske sykdommer.

Det er litt vanskelig å vite hvor historien bærer. Mye av første kapittel går til en styrediskusjon om retningen firma deres skal ta videre. Den er litt stillestående, men ganske snart blir vi kjent med en gruppe mennesker med merkelige symptomer som er blitt satt i karantene, noe som skaper mer fremdrift.

Det kan kanskje lønne seg å vente litt eller kjøpe samlingen i bokform om noen måneder, men dette ser ut som en solid science fiction fortelling i tgneserieform.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: