Ukens tegneserier: Nordlig noir, variasjon og bue

26 nov

Mine favoritter blant seriene som kom ut forrige onsdag

Revival 5

Sitat: Thirty years of Romero movies are not helping this at all.

Et lite bygdesamfunn i Fargo-stil hadde sikkert virket idyllisk, hvis det ikke var for at det i noen kvadratkilometer ikke er mulig for de døde å hvile i fred.

Til zombier å være har imidlertid de hvileløse et stort spenn i personlighet. En gammel dame i første historie var temmelig aggressiv. Søsteren til den kvinnelige sheriff-betjenten som er noe i nærheten av en hovedperson, er imidlertid svært hyggelig.

Det er foreløpig et mysterium hva som ligger bak det lokale fenomenet. Etter den første fascinasjonen over et spennende konsept, synes jeg historien tok det litt for rolig. Nå begynner det å ta av med en kidnappet journalist, et åndevesen på jakt etter en ring og en intens snøscooter-jakt. Det siste må jo med i all nordlig noir.

Forfatteren Tim Seeley har tidligere underholdt meg med Hack/Slash, en punkeversjon av Buffy med seriemordere. Revival er en mer moden serie som tar seg god tid til å utvikle karakterene og et nytt, interessant univers.

Dark Horse Presents 18

Sitat: Oh… kay, gentlemen. Maybe we should consider that E.T. hypothesis after all.

Jeg har en svakhet for antologier. Dark Horse Presents har levert mye og varierte tegneserier månedelig i halvannet år nå. Det som må til for å like dette er en variert smak. Her får du omtrent like deler pulp og personlige indie-serier. Setter du ikke pris på bredden, vil du synes dette er ujevnt.

En av mine favorittserier er Resident Alien, om en utenomjording som er strandet på planeten vår og prøver å gli inn. Alabaster er en svært stemningsfull southern gothic-grøsser som jeg kjøpte mini-serien av tidligere i år. Og så har Finder vært med i nesten hvert nummer, en science fantasy-serie om en fyr som er flink til å spore opp ting.

Med 80 sider og 10 historier blir dette et lite koldtbord med forskjellige smaker. Med så liten plass kan fortsettelsesseriene bli litt forvirrende, men da er det jo bare å bla tilbake til de tidligere heftene.

Hawkeye 4

Sitat: Did you ever kill anybody?

Jeg kommer nok til å prøve å få frem nye tegneserier i denne artikkelserien, men Hawkeye fortjener å bli nevnt igjen, bare en måned siden sist. Til tross for en ny tegner, holdes kvaliteten oppe i denne første av to deler som sender vår bueskytende helt til Hong Kong.

Superhelter dreper jo ikke. Det er derfor de er helter. Venner av Hawkeye har imidlertid funnet ut at en video hvor han dreper en terrorist er på avveie. Så da er det bare å dra på video-auksjon i Kina og prøv å overby all verdens kjeltringer. Her bruker Hawkeye alle de skitne knepene i boken, inkludert sniking i drosjekøen.

Aja har fremdeles fått forside og det er verdt prisen alene. Inne i heftet forteller Matt Fraction en korthugget pulp-fortelling. Javier Pulido er kanskje ikke like oppfinnsom som Aja, men er en temmelig god vikar som ligger tett opp til den opprinnelige stilen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: