Øystein Sunde for nerder

16 nov

Jeg er gammel nok til huske når Øystein Sunde var kul, ikke bare gamlis-musikk. Det var en del av musikkmenyen min på ungdomsskolen og jeg kunne flere tekster utenat. Eller kanskje det bare var nerdete og pekte frem mot Jonathan Coulton.

Han er et godt eksempel på 1000 fans-teorien. Den sier at har du 1000 dedikerte fans kan du overleve på det du virkelig vil gjøre, enten det er musikk, kunst eller skriving. For noen år siden forklarte Coulton i et intervju hvordan han tjente penger i sin lille nisje. Han delte inntektene i tre omtrent like store deler: Musikksalg, konserter og effekter. Den siste inkluderte CDer…

Jonathan Coulton er ikke en gitarmester som Øystein Sunde, men han skriver fengende melodier med humoristiske og elegante tekster som fenger de som er opptatt av teknologi og populærkultur. Jeg har samlet sammen det som finnes på Spotify i en spilleliste.

La meg anbefale noen av de mest kjente sangene. The future soon har vært på favorittspillelisten min i åresvis. Det er en fin liten vise om en i overkant komplisert science fiction-dagdrøm. Skullcrusher mountain er verden sett gjennom superskurk-briller, litt Dr Horrible the sequel. De jeg liker best er genre-historier sett fra et uvanlig perspektiv, som zombie-trudelutten Re: Your brain. Og så vil sikkert mange som jobber med data kjenne seg igjen i Code monkey.

Hvis Jonathan Coulton kommer til Norge, regn med å finne meg først i køen for allsang om nerde-temaer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: