Førsteinntrykk av Viaplay

10 nov

Veteranen i se-så-mye-du-vil-markedet for video i Norge er Viaplay. Jeg husker å ha prøvd det første gang sommeren 2010. Når de nå har satt ned månedsprisen til 79,- kroner er det svært naturlig å sammenligne med Netflix. Dette er førsteinntrykket mitt etter å ha utforsket tjenesten to dager.

Filmutvalg

Alle som klager over gamle filmer på Netflix finner nok mer av det de leter etter på Viaplay. Titlene som blir skjøvet frem er ofte det jeg gikk glipp av på kino tidligere i år. Dybden og bredden i katalogen virker imidlertid langt mindre. Utvalget er mer som en liten videosjappe i gamle dager, det siste og noen få overraskelser. De satser på en kjapp turnover på titlene, ser det ut som.

Det er færre sære ting å utforske. Og definisjonen deres av klassikere er bisarr (Narnia: Prince Caspian—?). På TV-serier faller de helt i gjennom. Det er få å velge mellom og utvalget er størst innenfor reality.

Brukervennlighet

Tilbudet blir godt presentert på alle tilgjengelige plattformer. Særlig liker jeg at nyheter og titler som er på vei ut er klart markert. Personaliserte anbefalinger spiller en svært liten rolle. Det er kanskje ikke så nødvendig med fokus på nyheter, men jeg synes det er viktig for å kunne grave i katalogen.

Min fortrukne avspilling er på TV gjennom iOS-produkter. Viaplay ligger ikke på Apple-TV, i motsetning til Netflix. Airplay fra iPad var skuffende. Den ene filmen jeg testet fikk ikke med undertekster (de ble vist på iPad, men ikke TVen). Den andre funket ikke med Airplay. Dette er sikkert filmdistributørens feil, men tjenesten blir sittende igjen med svarteper.

Noe Viaplay må ta ansvar for er at de ikke husker hvor langt jeg er kommet i filmen. Pauser du og tar opp igjen seeingen senere, må du manuelt spole frem til stedet du stoppet. Det er langt unna smidigheten i å bevege seg mellom plattformer i Netflix.

Konklusjon

For 79,- kroner er Viasat god verdi for pengene. Jeg går så mye på kino at nyhetene ikke er så viktig for meg, men jeg ser at dette fungerer veldig bra for dem som trives best i sofakroken. Til tross for noe overlapp, er utvalget så annerledes at det treffer en annen målgruppe enn Netflix. Eventuelt utfyller de to abonnementene hverandre.

De tekniske løsningene virker litt umodne, men fungerer greit med velvilje. Det burde vært lov å forvente mer av en tjeneste som har eksistert så lenge. Tilgang på Apple-TV, spillkonsoller og problemfri Airplay på til for en helhjertet anbefaling.

Én kommentar til “Førsteinntrykk av Viaplay”

  1. Morten Vestrheim 4. februar 2013 kl. 01:48 #

    Eg har viaplay med 70 Mb linje fra canal digital, og må bare si att streaming løsningen til viaplay ikke er i nærheten av det f.eks netflix leverer, elendig bildekvalitet og det hakker og stopper opp hele tiden! Når netflix klarer å levere topp kvalitet med 1mb linje og viaplay ikke klarer det med 70mb linje er det noe som ikke stemmer i hele tatt!! Styr unna sier bare eg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: