Tenåringsgutter på ville veier

8 nov

Blant BBC-innholdet på Netflix er det mange gamle favoritter fra NRK, som Sherlock og Luther. Mer spennende er de seriene som er blant de mest sette i England, men som i beste fall har vært gjemt bort på NRK3 og som knapt har vært omtalt. Inbetweeners, for eksempel, gikk ikke bare med stor suksess i tre år på den engelske lisenskanalen, den ble også fulgt opp med en kinofilm.

Will, Simon, Neil og Jay er fire skolekamerater i tenårene som er sykelig opptatt av jenter og å snike seg inn på puben for en øl. Kombinasjonen overaktiv fantasi og dårlig impulskontroll leder ofte ut i katastrofen. Kort sagt, typisk tenåringsgutter til alle tider. Det er ikke til å nekte for at mye av humoren ligger i ekko av egne nostalgiske minner om episoder som er mer underholdende i ettertid enn når de inntraff.

Kløningen er morsom og guttene er gjenkjennbare arketyper: Den nerdete, historiefortelleren uten fnugg av realitetsorientering, den naive og han som nesten er kul. Humoren er nådeløs rett frem og til tider pinlig. Det kunne blitt for mye med de til tider grovkornede situasjonene. Inbetweeners tar seg inn ved at forfatterne tydelig er så glad i karakterene. Det smitter.

Skuespillerne gjør fort karakterne til sine. Jeg synes Will og Neil blir spilt litt vel stort noen ganger. Jay derimot er en fantastisk type med sitt ustoppelige sex-snakk og juging om egne bedrifter. Det er noe sjarmerende uskyldig over han, til tross for alt drittpreiket.

Første gang jeg så serien hadde jeg hørte så mye at det var lett å bli litt skuffet over at serien ikke var enda morsommere. Det som imponerer er nok i mindre grad antall latterbrøl, mer den dype innlevelsen og det nostalgiske blikket på en tenåringstid som kanskje ikke har forandret seg fullt så mye som man noen ganger får inntrykk av i media.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: