Ukens tegneserier: Flyktning, spøkelse og fremtidslandskap

29 okt

Mine favoritter blant seriene som kom ut forrige onsdag

Det ble 3 debutanter denne gangen!

Talon #1

Sitat: ”Ripped apart by one of their own talons…”

En ny, original karakter fra de to store forlagene er sørgelig sjeldent. Som regel er en ny serie en variasjon på konsepter som er minst 20 år gamle. Noen er til og med fra før andre verdenskrig.

Scott Snyder er en av de store stjernene på forfattersiden nå. Han har nettopp gjennomført et imponerende år på Batman hvor helten har vært sterkt presset av organisasjonen Court of owls. I tillegg gjør han suksess med Swamp Thing og American Vampire.

I Talon forteller han og protesjeen James Tynion IV historien om en leiemorder fra organisasjonen som klarte flykte. Alt tyder på at planen er at Tynion skal overta på sikt.

I anbefalingene mine legger jeg vekt på at historien skal fungere som et kapittel. Her har vi en godt skrevet kamp, deretter en konfrontasjon med en mulig hjelper med ressurser til å gå på offensiven mot Talons tidligere arbeidsgivere og en beslutning om å ta opp kampen mot Court of owls for alvor. Det kaller jeg en full pakke.

Guillem March tegner solid action. Men er galskapen i øynene til hjelperen et spor om at dette kan gå galt?

Det sies ofte at Gotham er en hovedperson i Batman historier. Det gjelder i enda større grad her enn vanlig. Det lukter nærmest mugg og urin av tegningene og beskrivelsene av området rundt sentralbanestasjonen i de første rutene.

Svært lovende start.

Ghost #1

Sitat: «I was brought here with force. Birthed by two clowns with a 21st-century axe…»

To spøkelsesjegere har endt opp med å drasse på en dame uten hukommelse, men med evnen til å slåss og gå i gjennom vegger. Første kapittel skildrer i stor grad hovedpersonens forvirring over å ha blitt kastet inn i verden. Det hele er skrevet med mye innlevelse av Kelly Sue DeConnick.

Mysteriet om hvor spøkelset kommer fra blir antydet. Det vil helt tydelig bli mer spenning i neste kapittel. For å si at denne fortellingen er tilfredsstillende i seg selv, savner jeg imidlertid noe mer fremdrift og action.

Phil Noto har en elegant strek som nesten minner om mote-tegninger fra 60-tallet. Spesialiteten hans er pene jenter, uten bruk av billige virkemidler. Perspektivene kan bli noe flate, som om han føler seg mest hjemme på plakater eller forsider. Jeg håper han klarer å holde kvaliteten oppe i en månedelig tegneserie.

Selv om dette ikke var innertier, har jeg tro på teamet og konseptet. I motsetning til Talon bygger det på en tegneserie som var populær for noen år siden, uten at det skal brukes mot Ghost.

Multiple Warheads Alphabet to Infinity #1

Sitat: “We must be really on the back-end of bad-side”

Denne serien var ikke på radaren min, men en overstrømmende omtale overtalte meg til å teste den ut. Snakk om en oppdagelse.

Tidligere organ-smugler Sexica og varulven Nikoli drar langs landeveien i en fremtid der mytologi, science ficiton og snakkende dyr smelter sammen. Landskapet er eksotisk og ser ut til å være et sted på grensen mellom Russland og Asia. Samtidig følger vi en sverdsvinger som har tatt over jobben til Sexica.

Glem historien. Den er mer av en skisse. Her er det de fargerike tegningene som spiller hovedrollen. Hver rute inneholder masse spor av fremtidsteknologi og hundreårene som har gått siden vår tid. Alle sidene renner over av detaljer.

Jeg smålo og koste meg hele veien, men er urolig for at mangelen på fortelling og de i overkant kule karakterene kan bli slitsomme på sikt. Foreløpig er tegningene nok til å holde på interessen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: