Ekstremt forsvinningsdrama

24 okt

En typisk sommerbok får deg til å bla videre selv om sol, strand og avslapning frister. De egenskapene er slett ikke å forakte resten av året heller. I sommer så jeg stadig Gone girl av Gillian Flynn toppe de amerikanske bestselgerlistene og ble nysgjerrig. Det er liten tvil om at den fyller kriteriene for en besettende leseropplevelse.

Nick Dunnes kone forsvinner fra hjemmet deres. Alt tyder på at noe kriminelt har skjedd. Selv om Nick bedyrer sin uskyld, har han en stygg evne til å plumpe uti med kommentarer som får han til å virke skyldig. Og statistikken tilsier at ektemannen står bak, ikke sant?

Annethvert kapittel er dagboken til offeret Amy Dunne. Her ser vi starten på forholdet hennes med Nick. Men hun virker heller ikke som en helt troverdig forteller av sin egen livshistorie.

Sakte men sikkert skrur fortellingen seg til. Jeg tok meg i å lure på hvor historien kunne ta veien videre mot midten av boken, men jammen klarer ikke Gillian å skru det hele til et par hakk til. Da blir psykologien til karakterene ganske ekstrem. Men det er som Dexter, TV-serien om seriemorderen som dreper forbrytere: I det ekstreme ser jeg noe skremmende gjenkjennelig.

Gillian Flynn skriver enkelt og medrivende på en måte som borer seg ned i karakterene. Det er nesten litt for kaldt og kynisk, men på en måte som er morsom – med mindre du blir fornærmet over tonen.

Den forholdsvis høye prisen på eboken på Amazon ($ 17,24) er nok en indikasjon på populariteten. Vel verdt prisen, etter min mening, og jeg ble nysgjerrig på de andre bøkene til forfatteren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: