Sympati med superskurken

21 okt

Med den avsindige suksessen til Avengers har Joss Whedon slått i gjennom kommersielt. Skjønt en fyr som har bidratt på manus til flere av tidenes største kassasuksesser og laget hundrevis av episoder med TV knapt kunne kalles en fiasko. Det er bare det at tusenvis av fans, deriblant jeg, har følt at han fortjente et større publikum.

I 2008 etter å ha møtt veggen på flere prosjekter, besluttet Joss (jeg bruker fornavn) å lage noe som var langt unna de store studioenes nykker. Han samlet sammen venner i bransjen, investerte sine egne penger og distribuerte det hele på internett. Et skikkelig hjemmesnekret produkt, med andre ord. Alt for å beholde friheten til å lage akkurat det han ville.

Resultatet var Dr Horrible’s Sing-along-blog, en musikal om en ambisiøs superskurk som stadig mislykkes i å bli tatt opp i det onde selskap. Han prøver intenst å få kontakt med Penny, en jente som bruker all tiden sin på veldedighet og er overbevist om at verden er god. En irriterende selvsikker superhelt, Kaptein Hammer, gjør alt for å hindre Dr Horrible i yrkeskarrieren og kjærlighetslivet.

Som de fleste gjenfortellinger av Joss Whedon-historier høres det helt latterlig ut. Og resultatet er morsomt på en selvbevisst måte. Mot alle odds sammendraget skulle gi, lever jeg meg fort inn i historien gjennom gode karakterer, melodiøs musikk og overbevisende skuespillere. Når vi kommer frem til siste akt klarer jammen Sing-along-bloggen å røre følelsene.

Lavt budsjett kan også sees på skjermen. Med unntak av den litt for lange video-bloggen på starten, beveger handlingen seg så fort fremover at det aldri blir sjenerende på de 40 minuttene Dr Horrible tar. Felicia Day som spiller Penny gikk videre til å lage The Guild, en av de største suksessene innen uavhengig internett-distribuerte serier.

Du kan enten se Dr Horrible på YouTube eller NetFlix. Jeg burde ikke si det på en blogg om digital underholdning, men kommentarsporet som blir sunget kan gjøre det verdt å ha Dr Horrible i hyllen.

Joss Whedon er også godt representert på Netflix med TV-seriene Buffy, Firefly og Dollhouse. Alle anbefales på det varmeste.

2 kommentar til “Sympati med superskurken”

  1. Fruloff 21. oktober 2012 kl. 21:32 #

    Dr. Horrible er utrolig bra! Har sett den to ganger, men kjenner nå at jeg er klar for et gjensyn!

    • norserintrah 21. oktober 2012 kl. 21:38 #

      Hele greia varer ikke mer enn en TV-episode. Det er en stund siden jeg så den sist også, men hadde et gjensyn når jeg så den lå lett tilgjengelig på Netflix.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: