En strategisk djevelens advokat

20 okt

Hvem har ikke hatt lyst til å rope ut «Objection, Your Honor!» og krysseksaminere et motvillig vitne etter et amerikansk rettssaksdrama? På lomme-Nintendoer har Phoenix Wright svingt seg i noen år. Gjennom etterforskning i eventyrspill-stil og konfrontasjoner hvor riktig bruk av informasjon er viktig, har det vært mulig å klø behovet for å leke advokat.

I Devil’s Attorney til iOS og Android er settingen den samme, men med et par interessante variasjoner.

Phoenix Wright forsvarte påfallende ofte uskyldige. Vår helt Max McCann derimot har kun klienter som hadde hørt hjemme i et reality show om verdens dummeste forbrytere.

All fokus ligger på rettsakene som sjeldent tar mer enn 5 minutter. Din klients troverdighet tilsvarer dine liv som spiller. I hver runde vil et team bestående av en statsadvokat, vitner, bevis og støttepersonell gjøre sitt beste for å svekke saken din. Klarer de å få troverdigheten din ned på 0, er saken tapt.

Du har imidlertid et arsenal av motangrep du kan svare med. Du kan angripe og forhøre vitnene, svekke bevisene og bruke alle de kjente advokattriksene du har sett på film. Spiller du kortene dine riktig vil du spille alle motstanderne utover sidelinjen.

Strategien ligger i å vite hvilke deler av teamet du må gå løs på først og hvor direkte angrepet bør være. Sakene er ikke kjempekomplisert, men noen av dem vil nok kreve flere forsøk før du får rodd den i land. Jeg måtte ta i bruk alle triksene mine for å vinne den kvinnelige statsadvokaten og halve kongeriket.

Etter hvert som spillets nærmere 60 saker løses, kan du bruke penger du tjener til å få nye triks. Alle er nyttig på sin måte og skaper stor variasjon. På slutten har du neppe nok penger til å kjøpe alt, så du må ta noen valg underveis om hvilken tilnærming du velger å bruke.

Humoren i spillet er også svært vellykket. Du kan velge å hoppe over småkjeklingen mellom anti-helten du spiller og statsadvokatene i innledningen til hver sak. Jeg sørget for å få med meg her eneste dialog. I løpet av de 5 timene jeg brukte på å runde spillet, lo jeg høyt flere ganger og alle sekvensene fikk meg til å smile. Det er ingen stor historie i ‘Devil’s Attorney’, men karakteren til hver motstander kom tydelig frem.

Med den lave prisen på spill fra app-butikkene blir det mye prøvesmaking. At jeg spilte tvers i gjennom spillet på et par dager viser hvor engasjert jeg ble i ‘Devil’s Attorney’.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: